| | | | | Ar bandėte nusižudyti? | | Taip | | 16,3% | [ 8 ] | | Ne | | 77,6% | [ 38 ] | | --- | | 6,1% | [ 3 ] | | | Iš viso balsų : 49 | | | Autorius | Pranešimas |
Prityręs Užsiregistravusi: 2007-10-06 Taškų kiekis: 37 Iš kur: Belgium | Parašytas: 06 spa 2007 15:42 Rašyti temą: Savižudybė | |
| teko girdet kad taip buna, man tai nesuprantama...
jei mano kazkas kazkada koja susilauze, man irgi sau sulauzyti?? tokiem zmonem nori trenkt per galva ir aplamai tokiu nesutikti
Arba Tu pati stipri asmenybe esi ir uzsidariusi arba nesupranti kito... sEip blogu zmoniu nera, dazniausiai del visko kalta aplinka. vienas sako daryk taip, kitas kitaip, del patirtu nuoskaudu zmogus ima uzsidaryti nuo zmoniu, kersyti is noro ismokti pakovoti uz save, o tada nusizemina iki menkysto lygio, ko jie nenorejo daryti.... Tada gailisi.... Taip ir eina viskas ratu... Fucking life... Ka tada daryti? | | | Atgal į viršų | |  |
Prityręs Užsiregistravusi: 2007-10-06 Taškų kiekis: 37 Iš kur: Belgium | Parašytas: 06 spa 2007 15:44 Rašyti temą: Savižudybė | |
| | Vienaip ar antraip reiketu i juos mikliai atkreipti demesi. Jei zmogus daro blogus darbus reiskiasi jis ir pats blogai jauciasi | | | Atgal į viršų | |  |
Prityręs Užsiregistravusi: 2007-10-06 Taškų kiekis: 37 Iš kur: Belgium | Parašytas: 06 spa 2007 16:09 Rašyti temą: Savižudybė | |
|
Kas turit psichiniu sutrikimu, parasykit man- pasidalinsim problemom  | | | Atgal į viršų | |  |
Prityręs Užsiregistravusi: 2007-12-10 Taškų kiekis: 30 | Parašytas: 11 gr. 2007 18:24 Rašyti temą: Savižudybė | |
| | pritariu etai | | | Atgal į viršų | |  |
Filosofas Užsiregistravusi: 2007-12-09 Taškų kiekis: 7653 Iš kur: Lithuania | Parašytas: 11 gr. 2007 22:34 Rašyti temą: Savižudybė | |
| SeneBesmegene rašo (06 spa 2007 17:09 ) : | Kas turit psichiniu sutrikimu, parasykit man- pasidalinsim problemom  |
Jei galima būtų rašyti anonimiškai, kad nesimatytų nick'ų , manau, kad vyktų tikrai didelė diskusija, o dabar mažai kas nori " apnuoginti " savo sielą , sunku papasakoti apie save , ar savo artimuosius , o depresinėje prieškalėdinėje LT , ypač šiuo metu tikrai yra daug galvojančių apie savižudybę žmonių. Tu viena nepadėsi visiems, o ir pati gausi labai daug neigiamų emocijų
Labai gera tema, labai reikalinga , pasakyk, kaip galima būtų čia padaryti slaptą pasikalbėjimą, per chatą nesigaus, o padaryti " nematomus " užsiregistravusius dalyvius neįmanoma ? Nes šiaip jau , dabar gaunasi tik teoriški pamąstymai , pritarimas arba - ne
O padėti vienas kitam turim, dažnai žmogui lemiamą momentą reikia tik pasikalbėti su kuo nors, galų gale nusiusti pagalbos šauksma , kad ir čia, nes kai parašai kažkam, galvoji, kad tas kažkas išgirs tave , isties nematoma pagalbos ranką , arba iškeiks ( ir tas labai padeda, supurto )
Pati aš niekada to nesiekiau , bet , deja , turiu artimu pažįstamų , bet man vienai sunku jiems padėti, o beto, jie nelabai prisileidžia arti savęs...
LABAI, aktuali tema  _________________ Gyventi taip gera, kad net bloga daros... | | | Atgal į viršų | |  |
Filosofas Užsiregistravusi: 2007-12-09 Taškų kiekis: 7653 Iš kur: Lithuania | Parašytas: 11 gr. 2007 22:37 Rašyti temą: Savižudybė | |
| Manau , kad tos problemos ne psichinės, o psichologinės. _________________ Gyventi taip gera, kad net bloga daros... | | | Atgal į viršų | |  |
Savas Užsiregistravęs: 2007-02-12 Taškų kiekis: 118 Iš kur: Lithuania | Parašytas: 25 gr. 2007 00:55 Rašyti temą: Savižudybė | |
| Robikas rašo (21 rug 2006 08:36 ) : |
Vienintele savizudybe galima pateisinti - tai savizudybe.. del neisgydomos ligos... kai nenori tapti sunkumu savo artimiesiems....
Pvz sergant veziu, ar po kokios traumos tapus invalidu, kuris negali toliau gyventi be aplinkiniu pagalbos, pvz paralyzuotas...
As pasisakyciau uz eutanazija - tai tam tikra savizudybes forma.. savo noru - tik ne savo rankomis...
O savizudybe del nelaimingos meiles, del "blogo" gyvenimo, del konflikto - pats didziausias absurdas ir parodo zmogaus silpnavaliskuma nugaleti kliutis - beto toks zmogus nepagalvoja apie aplinkinius ir pats nenori nieko pakeisti gyvenima ir renkasi lengviausia kelia...
|
Kategoriškai nesutinku su visomis čia išsakytomis mintimis. Jiokios savižudybės negalima pateisinti. Aš visomis keturiomis prieš eutanaziją - kas ir kokiais kriterijais vadovaujantis gelėtų priimti tokį sprendimą ir prisiimti atskomybę už priimtą sprendimą. Ir ar savižudybė yra lengviausias kelias? Nemanau, kad tai būtų lengva. Priešingai - žmogui turėtų buti neisivaizduojamai sunku, jei jau ryžtasi tokiam žingsniui.
Paskutinį kartą redagavo Webas, 25 gr. 2007 01:13. Redaguota 1 kartą | | | Atgal į viršų | |  |
Savas Užsiregistravęs: 2007-02-12 Taškų kiekis: 118 Iš kur: Lithuania | Parašytas: 25 gr. 2007 01:10 Rašyti temą: Savižudybė | |
| BarBora rašo (11 gr. 2007 22:34 ) : |
Jei galima būtų rašyti anonimiškai, kad nesimatytų nick'ų |
O. tai ne problema - užsiregstruok kitu nicku ir kitu e-mail adresu ir rašyk į valias  | | | Atgal į viršų | |  |
Filosofas Užsiregistravusi: 2007-12-09 Taškų kiekis: 7653 Iš kur: Lithuania | Parašytas: 25 gr. 2007 10:58 Rašyti temą: Savižudybė | |
| Webas rašo (25 gr. 2007 01:55 ) : |
... Jiokios savižudybės negalima pateisinti...
... Aš visomis keturiomis prieš eutanaziją - kas ir kokiais kriterijais vadovaujantis gelėtų priimti tokį sprendimą ir prisiimti atskomybę už priimtą sprendimą...
...Ir ar savižudybė yra lengviausias kelias?...
...Nemanau, kad tai būtų lengva...
...Priešingai - žmogui turėtų buti neisivaizduojamai sunku, jei jau ryžtasi tokiam žingsniui... |
Webai, nepyk , kad tavo komentarą suskirčiau punktais, bet taip lengviau man bus atsakyti į kai kuriuos tavo argumentus , kurie , mano galva , pjaunasi " tarpusavy ( bet čia tik mano mintys, su kuriomis galima ( net gi privaloma ) nesutikti ):
Mirties niekada negalima pateisinti, bet tai yra lpgiškas visų mūsų galutinis būties taškas, skirtumas tik toks , kaip mes elgiamės , kaip pasiekiame jį , ką jaučiame, kaip paliekame savo artimuosius prieš žengdami į begalybę...
Savižudybė - pats sunkiausias sprendimas žmogaus gyvenime, kito tokio baisaus dalyko tiegiog, neegzistuoja. Teisinsi tu ją ( savižudybę ) ar smerksi, tai jau tik tavo ir kitų reikalas. Tam , kas peržengė Rubikoną , visai nesvarbios nė vieno iš mūsų pateisinimas / pasmerkimas, tiosiog jis padarė tai, kas jam atrodė tuo momentu teisingiausia...
Eutanazija - yra būtina , taip , taip būtina[/b], bet ne sveikam , tvirtam vyrui , ar merginai , o tiems , kurie metų metais kenčia nuo nepagydomų lygų , kurie yra tik " suvytusios salotos " šiame gyvenime ( deja ) Prisimink moterį , kuri laukė teismo sprendimo, kad leistų jai įvykdyti eutanaziją. Ką tokiems daryti ? Kaip jiems egzistuoti ? O spręsti klausimą turi nepriklausomas gydytojų konsiliumas , sukurtas kelių valstybių autoteringiausių gydytojų, savo sryties žnovų, vykstant slaptam balsavimui.
Man atrodo, kad savižudybė yra sunkiausias kelias , nes žmogus ilgai apie tai galvoja, mąsto , abejoja , kankinasi , kol vieną kartą - apsispredžia , kai nebemato šviesos tunelio gale...
Tikriausiai , tai yra sunku, nes kiekvienas gyvas padaras " užprogramuotas " - savisaugai , savo giminės pratęsimui ir , žinoma, troškimu gyventi ( tas jausmas kartais būna net gyvuliskas , kai išgyvenama kito gyvenimo sąskata )
Ir dar. Kiekvienam palengvėja priėmus vienokį ar kitokį apsisprendimą. Manau , ne vienas iš mūsų ilgai kankinasi , kol apsisprendžia kažkokiam žingsiui gyvenime ( šia neturiu omeny mirties ) ir kaip palengvėja priėmus tą sprendimą ( lai jis būna absurdiškiausias ) , bet jau apsispręsta , jau žinoma KĄ daryti...
Kas bandė žudytis, tai kartos ir kartos , kol pasieks savo tikslą...
Apie tuos , kuriems , jei tik nepasiseka kažkokia smulkmena , puola žudytis, geriausia apsilankyti pas psichiatrą. Tada turi padėti jo artimiausi žmonės, draugai , net pašaliniai žmonės , netyčia tapę liudininkais , nes tikro skausmo , savo gyvenimo beviltiškumo supratimo prislėgtas žmogus to nedaro demonstratyviai ...
Prašau , labai nesmerkti manęs, nes tai yra tik mano nuomonė , buvau patekusi į tokią gyvenimo mėsmalę ( nepavykusios kelis kartus iš eilės paprastos operacijos, kurios dabar atliekamos masiškai ) , bet nė karto net į galvą nebuvo šovusi mintis apie tai , buvau pilna optimizmo , kuo labiau nesisekė - tuo didesnis buvo noras gyventi
Ir štai dabar aš - sveika , jokių žymių po nesėkmių , noriu gyventi ir ilgai gyvensiu... _________________ Gyventi taip gera, kad net bloga daros... | | | Atgal į viršų | |  |
Išminčius Užsiregistravusi: 2007-08-31 Taškų kiekis: 12043 Iš kur: Lithuania | Parašytas: 05 saus 2008 16:06 Rašyti temą: Savižudybė | |
| Bendraamžių patyčios ir internete pasklidę nufilmuoti smurto vaizdai paauglius gali pastūmėti į savižudybę.
Tuo įsitikinę savo vienturtę dukterį palaidoję jonaviečiai Virginijus ir Aldona.
Daugiau atsakymų galima rasti internete. Vaizdo klipuose, pavadintuose „Jonavoj“, buvo nufilmuota apleistame angare ir atokesniame gamtos prieglobstyje vaikinų bei merginų stumdoma ir spardoma Bernadeta. Ji buvo apsupta krizenančių bendramokslių.
Silpnumas ar stipraus žmogaus poelgis taip drastiškai baigti gyvenimą? _________________ Ne visada sakyk ką žinai,bet visada žinok ką sakai. | | | Atgal į viršų | |  | | | |