| | | | | Autorius | Pranešimas |
Filosofas Užsiregistravęs: 2004-02-21 Taškų kiekis: 9194 Iš kur: Germany | Parašytas: 01 rugp 2006 20:48 Rašyti temą: Slaptažodžiai | |
| Slaptažodžiai rekalingi visur ir visada. Beveik kiekvienas žingsnis internete ir kompiuteryje reikalauja slaptažodžio
Noriu parodyti kelis pavyzdžius apie tai, kas yra geri ir blogi slaptažodžiai, tam, kad nepavogtų Jūsų ICQ numerio, prieš tai sužinojus elektroninio pašto adresą. Juk jo pagalba galima sužinoti visus adresus ar forumus, kuriuose lankotės, arba tiesiog pakeisti interneto tarifus
Pasakos, sakysite? Garantuoju, kad sužinojus bent vieną Jūsų elektroninio pašto slaptažodį, galėsiu Jums labai stipriai pakenkti!
Kas yra geras slaptažodis, suprasite perskaitę žemiau pateiktą informaciją.
Aš lauždavau/parinkdavau slaptažodžius vieną po kito, jie buvo su įvairiu raidžių kiekiu ir deriniu (raidės/skaičiai/specialūs ženklai), mano nešiojamasis kompiuteris: 1500MHz, 728-Mb-RAM, t.y. ne pats greičiausias, taigi rezultatai:
Slaptažodžiai:
songbag
songbird
songbook
songcraft
songfest
songful
songfully
songfulness
songhai
songish
songland
songle
songless
songlessly
songlessness
songlet
songlike
songman
songo
Tai yra slaptažodžiai, kuriuos galima rasti atvertus žodyną, ir juos galima nustatyti per 2(!!!!!!) sekundes.
Taisyklė Nr.1: Nenaudokite slaptažodžių, kurie yra paprasti literatūriniai žodžiai, kuriuos galima lengvai rasti knygoje/žodyne.
Pažiūrėkime į kitus slaptažodžius:
4-ženkliai:
tsgh – vien raidės, paaiškės per 1 sekundę.
tsg1 – raidės ir skaičiai, paaiškės per 1 sekundę.
ts1% - raidės, skaičiai, ženklai, paaiškės per 3 minutes.
7-ženkliai:
tsghjkjk - vien raidės, paaiškės per 50 minučių.
tsg1jkjk - raidės ir skaičiai, paaiškės per 7 valandas.
ts1%jkjk - raidės, skaičiai, ženklai, paaiškės per 30 dienų!!!
Slaptažodžiai, susidedantys daugiau kaip iš 7 ženklų ir turintys skaičių, reikalaus keletos dienų. Tuo tarpu, turintys bent vieną specialųjį ženklą (tai gali būti „?“ ar tiesiog taškas), reikalaus keletos mėnesių.
Taisyklė Nr.2:
Naudokite slaptažodžius, susidedančius mažiausiai iš 8 ženklų, turinčius skaičius, taip pat mažąsias ir dideles raides. Panaudojus bent vieną specialųjį ženklą (tą patį taškelį), atspėti jį pasidarys beprasmiška...
Yra nemažai žmonių, kurie naudoja slaptažodį, susidedantį iš vardo, iš elektronio pašto adreso ir t.t.
Pavyzdžiui: vieno vaikino pašto adresas. Ir šio pašto slaptažodis buvo...na, atspėkite!
Taisyklė Nr.3:
Slaptažodyje nevartokite savo vardo ar gimimo datos !!!! Taip pat žodžių, susijusių su Jūsų pomėgiais ar dar kuo, juos tikrai labai lengva atspėti!!!!
Prisilaikydami šių taisyklių - išvengsite nemalonumų
Tokio tipo slaptažodžius:
cho$yo5#
fro6z&a7
fro0chl#
b*le6rl0
atspėti visada galima, bet tai užims keletą mėnesių  | | | Atgal į viršų | |  |
Meistras Užsiregistravusi: 2006-09-10 Taškų kiekis: 2124 Iš kur: Lithuania | Parašytas: 17 rug 2006 18:14 Rašyti temą: Slaptažodžiai | |
| netikiu tavim, eddy2, chot ubej, na, jei nors vieną kart man taip atsitiks, tai aš tavęs atsiprašysiu.Man atrodo, kad reikia mokėt pasirinkt normalius tinklapius, kur registruojies, arba turėt da čiorta pašto dėžučių, kurių negaila atiduot šiukšlint.Aš turiu 3, esu užsiregistravus gana daug kur, bet, ačiū dievui, kol kas niekas nieko, visur tvarkingai.Gal čia talentas  | | | Atgal į viršų | |  |
Fleimo guru Užsiregistravusi: 2005-11-27 Taškų kiekis: 21224 Iš kur: Portugal | Parašytas: 20 rug 2006 11:43 Rašyti temą: Slaptažodžiai | |
| svarbiausia, mano manymu, nenaudoti tų pačių slaptažodžių pašto dėžutėje ir elektro banke
o visa kita....kaip kam
be to, juk tai tik patarimas! | | | Atgal į viršų | |  |
Žyniuonis Užsiregistravęs: 2006-05-10 Taškų kiekis: 4592 Iš kur: Lithuania | Parašytas: 20 rug 2006 12:30 Rašyti temą: Slaptažodžiai | |
| Eddy - tavo LT kalba puiki net keista....
Iš kur nukopijavai šiuos patarimus?? Kam gruzini žmones Tipo laužai slaptažodžius Tai gal paeksperementuojam Aš sugalvosiu tik iš raidžių tarkim keturių, kokiam nors pažinčių puslapyje užsireginsiu - tu nulauši per kelias sekundes
Nejuokink mano kojinių
Taigi nereikia čia... - fuflo mano nuomone čia viskas  _________________ Jeigu moteris nukrito - kvailys praeis pro shali, dzhentelmenas - pades atsikelti, o tikras vyras - atsiguls shalia.
Vyrai -kaip pashto zhenklai: jei gerai palaizhysi, sunkiai beatplėshi.. ;))) | | | Atgal į viršų | |  |
Fleimo guru Užsiregistravusi: 2005-11-27 Taškų kiekis: 21224 Iš kur: Portugal | Parašytas: 21 rug 2006 14:09 Rašyti temą: Slaptažodžiai | |
| | Citata: |
Eddy - tavo LT kalba puiki net keista....
|
tai mano vertimas, ačiū  | | | Atgal į viršų | |  |
Fleimo guru Užsiregistravusi: 2005-11-27 Taškų kiekis: 21224 Iš kur: Portugal | Parašytas: 21 rug 2006 14:09 Rašyti temą: Slaptažodžiai | |
|
be to laužia ne jis, o tai pateikiama kaip pavyzdys, be to visomis šio forumo kalbomis  | | | Atgal į viršų | |  |
Žyniuonis Užsiregistravęs: 2006-05-10 Taškų kiekis: 4592 Iš kur: Lithuania | Parašytas: 21 rug 2006 14:29 Rašyti temą: Slaptažodžiai | |
| | wwwelcome rašo: |
tai mano vertimas, ačiū  |
Upsss.. tada eddy - atsiprasau wwwelcome - puikiai isvertei Is kokios kalbos???
Siaip idomus straipsniukas... bet truputi piaro perdaug ir ... toks truputi ispustas... Hakeriai/lauzytojai - taip yra tokie... bet nemanau kad kiekvienas tai sugeba O as taip supratau kad Eddy giriasi
Kam lauzt mano e-mailus ar - kai is to naudos bus nulis
Na banko - tai pabandykit Hansa-net - ten yra pastovus slaptazodis + kintantis kiekviena karta  _________________ Jeigu moteris nukrito - kvailys praeis pro shali, dzhentelmenas - pades atsikelti, o tikras vyras - atsiguls shalia.
Vyrai -kaip pashto zhenklai: jei gerai palaizhysi, sunkiai beatplėshi.. ;))) | | | Atgal į viršų | |  |
Fleimo guru Užsiregistravusi: 2005-11-27 Taškų kiekis: 21224 Iš kur: Portugal | Parašytas: 21 rug 2006 15:29 Rašyti temą: Slaptažodžiai | |
| | Citata: |
wwwelcome - puikiai isvertei Is kokios kalbos???
|
ačiū, iš rusų gi
na jo, šeip man irgi atrodo, kad niekam mano meilas nereikalingas ir t.t
bet juk pažėk kiek pasakojimų, kad hakeriai įsilaužė šen ar ten...
manau šis patarimas niekam nepakenks
o gal kažkam ir padės!
pati gerbiu Hansa  | | | Atgal į viršų | |  |
Savas Užsiregistravęs: 2006-10-24 Taškų kiekis: 148 Iš kur: Lithuania | Parašytas: 26 spa 2006 13:43 Rašyti temą: Slaptažodžiai | |
| | Na, paprasto vartotojo slaptažodį laužti tikrai nėra reikalo, tačiau yra tokių žmokių, kurie vsur nori ką nors prikiaulinti, taigi gali nulaužti kokio modero slaptažodį, arba saito admino. O tuomet galima jau tikrai daug žalos padaryti. | | | Atgal į viršų | |  |
Žyniuonis Užsiregistravusi: 2006-04-18 Taškų kiekis: 3672 Iš kur: Lithuania | Parašytas: 26 spa 2006 20:07 Rašyti temą: Slaptažodžiai | |
| | kopustgalvis rašo: | | Na, paprasto vartotojo slaptažodį laužti tikrai nėra reikalo, tačiau yra tokių žmokių, kurie vsur nori ką nors prikiaulinti, taigi gali nulaužti kokio modero slaptažodį, arba saito admino. O tuomet galima jau tikrai daug žalos padaryti. |
eeeeee ! ramiau ramiau!  _________________ (\__/)
(='.'=) | | | Atgal į viršų | |  | | | |