Forumas | Čatas | Dienoraščiai | Klubai | Pažintys | Žaidimai | Fotoalbumai | Grožio konkursas Vartotojai Radijas Paieška
Pridėti pasirinkimą Padaryti pagrindiniu   
Mano profilis
Bendravimas
Pramogos
Naudinga
Informacija
Paslaugos
Kalba
Reklama
    Mobili portalo versijanew
LC-PASAULIS.com » Forumas » Aptarimai » Skundų ir pasiūlymų knyga » Naujienos » Slaptažodžiai
Pradėti naują temą   Atsakyti įtemą Pereiti prie:   1, 2   Toliau
Atspausdinti temą
Autorius Pranešimas
eddy2
Filosofas
Filosofas

Užsiregistravęs:
2004-02-21
Taškų kiekis: 9194
Iš kur: Germany

PranešimasParašytas: 01 rugp 2006 20:48
   Rašyti temą: Slaptažodžiai
  Atsakyti su citata    Atspausdinti pranešimą

Slaptažodžiai rekalingi visur ir visada. Beveik kiekvienas žingsnis internete ir kompiuteryje reikalauja slaptažodžio

Noriu parodyti kelis pavyzdžius apie tai, kas yra geri ir blogi slaptažodžiai, tam, kad nepavogtų Jūsų ICQ numerio, prieš tai sužinojus elektroninio pašto adresą. Juk jo pagalba galima sužinoti visus adresus ar forumus, kuriuose lankotės, arba tiesiog pakeisti interneto tarifus

Pasakos, sakysite? Garantuoju, kad sužinojus bent vieną Jūsų elektroninio pašto slaptažodį, galėsiu Jums labai stipriai pakenkti!

Kas yra geras slaptažodis, suprasite perskaitę žemiau pateiktą informaciją.

Aš lauždavau/parinkdavau slaptažodžius vieną po kito, jie buvo su įvairiu raidžių kiekiu ir deriniu (raidės/skaičiai/specialūs ženklai), mano nešiojamasis kompiuteris: 1500MHz, 728-Mb-RAM, t.y. ne pats greičiausias, taigi rezultatai:

Slaptažodžiai:

songbag
songbird
songbook
songcraft
songfest
songful
songfully
songfulness
songhai
songish
songland
songle
songless
songlessly
songlessness
songlet
songlike
songman
songo

Tai yra slaptažodžiai, kuriuos galima rasti atvertus žodyną, ir juos galima nustatyti per 2(!!!!!!) sekundes.

Taisyklė Nr.1: Nenaudokite slaptažodžių, kurie yra paprasti literatūriniai žodžiai, kuriuos galima lengvai rasti knygoje/žodyne.

Pažiūrėkime į kitus slaptažodžius:

4-ženkliai:
tsgh – vien raidės, paaiškės per 1 sekundę.
tsg1 – raidės ir skaičiai, paaiškės per 1 sekundę.
ts1% - raidės, skaičiai, ženklai, paaiškės per 3 minutes.

7-ženkliai:

tsghjkjk - vien raidės, paaiškės per 50 minučių.
tsg1jkjk - raidės ir skaičiai, paaiškės per 7 valandas.
ts1%jkjk - raidės, skaičiai, ženklai, paaiškės per 30 dienų!!!

Slaptažodžiai, susidedantys daugiau kaip iš 7 ženklų ir turintys skaičių, reikalaus keletos dienų. Tuo tarpu, turintys bent vieną specialųjį ženklą (tai gali būti „?“ ar tiesiog taškas), reikalaus keletos mėnesių.

Taisyklė Nr.2:
Naudokite slaptažodžius, susidedančius mažiausiai iš 8 ženklų, turinčius skaičius, taip pat mažąsias ir dideles raides. Panaudojus bent vieną specialųjį ženklą (tą patį taškelį), atspėti jį pasidarys beprasmiška...

Yra nemažai žmonių, kurie naudoja slaptažodį, susidedantį iš vardo, iš elektronio pašto adreso ir t.t.
Pavyzdžiui: vieno vaikino pašto adresas. Ir šio pašto slaptažodis buvo...na, atspėkite!

Taisyklė Nr.3:
Slaptažodyje nevartokite savo vardo ar gimimo datos !!!! Taip pat žodžių, susijusių su Jūsų pomėgiais ar dar kuo, juos tikrai labai lengva atspėti!!!!

Prisilaikydami šių taisyklių - išvengsite nemalonumų icon_wink.gif
Tokio tipo slaptažodžius:
cho$yo5#
fro6z&a7
fro0chl#
b*le6rl0
atspėti visada galima, bet tai užims keletą mėnesių icon_wink.gif
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo profilį Siųsti asmeninįpranešimą Svečių knyga Peržiūrėti vartotojo anketa iš pažinčių skyriaus Skaityti vartotojo dienoraštį
eta
Meistras
Meistras

Užsiregistravusi:
2006-09-10
Taškų kiekis: 2124
Iš kur: Lithuania

PranešimasParašytas: 17 rug 2006 18:14

netikiu tavim, eddy2, chot ubej, na, jei nors vieną kart man taip atsitiks, tai aš tavęs atsiprašysiu.Man atrodo, kad reikia mokėt pasirinkt normalius tinklapius, kur registruojies, arba turėt da čiorta pašto dėžučių, kurių negaila atiduot šiukšlint.Aš turiu 3, esu užsiregistravus gana daug kur, bet, ačiū dievui, kol kas niekas nieko, visur tvarkingai.Gal čia talentas icon_question.gif
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo profilį Siųsti asmeninįpranešimą Svečių knyga
wwwelcome
Fleimo guru
Fleimo guru

Užsiregistravusi:
2005-11-27
Taškų kiekis: 21224
Iš kur: Portugal

PranešimasParašytas: 20 rug 2006 11:43

svarbiausia, mano manymu, nenaudoti tų pačių slaptažodžių pašto dėžutėje ir elektro banke icon_wink.gif
o visa kita....kaip kam icon_smile.gif
be to, juk tai tik patarimas!
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo profilį Siųsti asmeninįpranešimą Svečių knyga Skaityti vartotojo dienoraštį Peržiūrėti vartotojo fotoalbumus
Robikas
Žyniuonis
Žyniuonis

Užsiregistravęs:
2006-05-10
Taškų kiekis: 4592

PranešimasParašytas: 20 rug 2006 12:30

Eddy - tavo LT kalba puiki icon_exclaim.gif net keista....icon_biggrin.gif

Iš kur nukopijavai šiuos patarimus?? Kam gruzini žmones icon_question.gif Tipo laužai slaptažodžius icon_question.gif icon_biggrin.gif Tai gal paeksperementuojam icon_question.gif Aš sugalvosiu tik iš raidžių tarkim keturių, kokiam nors pažinčių puslapyje užsireginsiu - tu nulauši per kelias sekundes icon_question.gif

Nejuokink mano kojinių icon_exclaim.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif

Taigi nereikia čia... icon_wink.gif - fuflo mano nuomone čia viskas icon_exclaim.gif

Vyrai -kaip pashto zhenklai: jei gerai palaizhysi, sunkiai beatplėshi.. ;)))
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo profilį Siųsti asmeninįpranešimą Svečių knyga Peržiūrėti vartotojo anketa iš pažinčių skyriaus Peržiūrėti vartotojo fotoalbumus
wwwelcome
Fleimo guru
Fleimo guru

Užsiregistravusi:
2005-11-27

PranešimasParašytas: 21 rug 2006 14:09

Citata:

Eddy - tavo LT kalba puiki net keista....

tai mano vertimas, ačiū icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo profilį Siųsti asmeninįpranešimą Svečių knyga Skaityti vartotojo dienoraštį Peržiūrėti vartotojo fotoalbumus
wwwelcome
Fleimo guru
Fleimo guru

Užsiregistravusi:
2005-11-27

PranešimasParašytas: 21 rug 2006 14:09

be to laužia ne jis, o tai pateikiama kaip pavyzdys, be to visomis šio forumo kalbomis icon_wink.gif
Atgal į viršų
Robikas
Žyniuonis
Žyniuonis

Užsiregistravęs:
2006-05-10
Taškų kiekis: 4592

PranešimasParašytas: 21 rug 2006 14:29

wwwelcome rašo:

tai mano vertimas, ačiū icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif

Upsss.. tada eddy - atsiprasau icon_redface.gif wwwelcome - puikiai isvertei icon_exclaim.gif Is kokios kalbos??? icon_rolleyes.gif icon_smile.gif

Siaip idomus straipsniukas... bet truputi piaro perdaug ir ... toks truputi ispustas... icon_wink.gif Hakeriai/lauzytojai - taip yra tokie... bet nemanau kad kiekvienas tai sugeba icon_exclaim.gif O as taip supratau kad Eddy giriasi icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif

Kam lauzt mano e-mailus ar - kai is to naudos bus nulis icon_exclaim.gif icon_wink.gif
Na banko - tai pabandykit Hansa-net - ten yra pastovus slaptazodis + kintantis kiekviena karta icon_wink.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif

Vyrai -kaip pashto zhenklai: jei gerai palaizhysi, sunkiai beatplėshi.. ;)))
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo profilį Siųsti asmeninįpranešimą Svečių knyga Peržiūrėti vartotojo anketa iš pažinčių skyriaus Peržiūrėti vartotojo fotoalbumus
wwwelcome
Fleimo guru
Fleimo guru

Užsiregistravusi:
2005-11-27

PranešimasParašytas: 21 rug 2006 15:29

Citata:

wwwelcome - puikiai isvertei Is kokios kalbos???

ačiū, iš rusų gi icon_smile.gif

na jo, šeip man irgi atrodo, kad niekam mano meilas nereikalingas ir t.t icon_smile.gif
bet juk pažėk kiek pasakojimų, kad hakeriai įsilaužė šen ar ten...
manau šis patarimas niekam nepakenks icon_wink.gif
o gal kažkam ir padės!
pati gerbiu Hansa icon_smile.gif
Atgal į viršų
kopustgalvis
Savas
Savas

Užsiregistravęs:
2006-10-24
Taškų kiekis: 148

PranešimasParašytas: 26 spa 2006 13:43

Na, paprasto vartotojo slaptažodį laužti tikrai nėra reikalo, tačiau yra tokių žmokių, kurie vsur nori ką nors prikiaulinti, taigi gali nulaužti kokio modero slaptažodį, arba saito admino. O tuomet galima jau tikrai daug žalos padaryti.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo profilį Siųsti asmeninįpranešimą Svečių knyga Peržiūrėti vartotojo anketa iš pažinčių skyriaus Skaityti vartotojo dienoraštį Peržiūrėti vartotojo fotoalbumus
Lilbi
Žyniuonis
Žyniuonis

Užsiregistravusi:
2006-04-18
Taškų kiekis: 3672

PranešimasParašytas: 26 spa 2006 20:07

kopustgalvis rašo:
Na, paprasto vartotojo slaptažodį laužti tikrai nėra reikalo, tačiau yra tokių žmokių, kurie vsur nori ką nors prikiaulinti, taigi gali nulaužti kokio modero slaptažodį, arba saito admino. O tuomet galima jau tikrai daug žalos padaryti.

eeeeee ! ramiau ramiau! icon_lol.gif icon_biggrin.gif
Peržiūrėti vartotojo profilį Siųsti asmeninįpranešimą Svečių knyga Įeiti i vartotojo klubą Skaityti vartotojo dienoraštį Peržiūrėti vartotojo fotoalbumus
Pradėti naują temą    Atsakyti įtemą Laiko juostos yra GMT + 1 valanda
LC-PASAULIS.com » Forumas » Aptarimai » Skundų ir pasiūlymų knyga » Naujienos » Slaptažodžiai
Puslapis 12 Pereiti prie:   1, 2   Toliau